Yoga Nidra -special -
Donderdag, 13 december • 20:30 - 22:00
Team Studio Ohana
Beschrijving
Yoga Nidra - Het lichaam slaapt terwijl je geest helder en wakker blijft. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Alsof je ergens tussen slapen en waken in bent.
Zo wordt een diepe ontspanning gecreëerd. Hierdoor ontspan je niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het effect merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

We beginnen deze mini workshop na een korte aardingsoefening met een yoga serie die gericht is op het losmaken van de gewrichten. Naast het lichamelijk effect heeft deze serie ook een meditatief karakter.

Daarna ga je comfortabel liggen op de yogamat en word je begeleid naar een diepe ontspanning.

Yoga Nidra is voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning. Tijdens de les leer je om jezelf bewust te ontspannen, natuurlijk te ademen, je lichaam te voelen en de kracht te ervaren van het hier en nu.

Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom is deze les juist zo fijn in deze drukke maand !

Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie yogahoudingen verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen.
Yoga Nidra geeft rust en overgave, eigenschappen die juist tijdens de zwangerschap zo van belang zijn voor moeder en kind. Het brengt ontspanning en verminderd vermoeidheid.