CAY starters-50+/ 60 min- Tanja
Vrijdag, 15 februari • 10:45 - 11:45
Passage 6 1742PG Schagen, studio 1
Tanja Engel
Beschrijving
Bij Critical Alignment Yogalessen op starters niveau kun je, zolang er plek is, ten alle tijden aanschuiven.

In vergelijking met de andere lessen, zijn deze lessen meer gericht op ontspanning. Onder andere, geschikt voor 50 plussers en deelnemers die nog géén ervaring hebben met de CAY methode of yoga in het algemeen.

Door het rustige tempo en de therapeutische oefeningen, zijn deze lessen ook zeer toegankelijk voor deelnemers met blessures of andere beperkingen.

Tijdens de lessen wordt er een vertaling gemaakt naar het dagelijks functioneren van je lichaam en geest en hoe deze wordt beïnvloed door je houding. Op een rustige manier leer je hoe deze methode werkt en invloed heeft op een betere houding.

Zo ontstaat er een nieuw lichaamsbewustzijn en wordt inzichtelijk gemaakt hoe jouw lichaam beweegt binnen zijn mogelijkheden.

Om grote totaalbewegingen van yogaoefeningen mogelijk te maken moeten verschillende lichaamsdelen zoals hoofd, nek, bovenrug, onderrug, bekken, benen, goed met elkaar kunnen samenwerken.

Dit wordt stap voor stap uitgewerkt en begeleid tijdens de CAY lessen.

Gedurende het zomerrooster kan het voorkomen dat de les wordt opgevangen door een andere docent. ( zie bovenstaand) Afhankelijk van dienstdoende docent zal er wekelijks een yogaserie worden gevormd met een passend thema.