vrijdag 12 april : TGIF! Yin Yoga met Ballen!

  19:30
TGIF! Yin Yoga met Ballen!

Tijd   19:30 - 21:30
Docent   Monique
Locatie   Landhuis in de Stad, Park Oog in Al
Ruimte   Yoganesh Yoga & Yogatherapie
Plaatsen   Les is vol
In deze extra lange yogales combineren we yin-houdingen met rubber ballen om nog effectiever spanning op moeilijk bereikbare plaatsen los te laten. Werken met de ballen is echt een verdieping van een yin sessie. Je komt in een yogahouding en de ballen geven zachte druk aan bijvoorbeeld kuit of rug. Je dringt diep in de lagen van weefsels van triggerpoints en acupressuurpunten. Door langere tijd in een houding te blijven en je adem te gebruiken kun je op een ontspannen manier spanning en pijn verlichten.

Ter afsluiting een aantal diep ontspannende restorative houdingen zodat de effecten goed kunnen zinken in je spieren en lichaam.
Na de les voel je jezelf energieker, je bewegingen zijn soepeler en je bent stabieler in de yogales. Je organen zijn extra gestimuleerd en gemasseerd.
Diepe ontspanning en rust is het resultaat. Én je laadt jezelf weer op met nieuwe energie!

Losse les 25 euro

Triggerpoints
zijn spiercontracties, pijnlijke verhardingen, die niet meer weten wat ‘ontspanning’ is. Het signaal gaat naar de hersenen dat er pijn is en legt die spier lam of gaat minder werken. Triggerpoints beperken de flexibiliteit en kracht van de spieren en door deze punten gericht te masseren, verbeter je de flexibiliteit en kracht. Door deze massage regelmatig uit te voeren, breng je spieren weer in optimale conditie.

Waar kan een Triggerpoint zitten?
het is lastig om te ontdekken waar een triggerpoint zit omdat je soms te maken hebt met “afgeleide” pijn! Alles in je lijf is met elkaar verbonden door verschillende lagen en soorten bindweefsels. In iedere laag kan een Triggerpoint zitten. Het kan dus zijn dat je de pijn in je onderrug voelt maar dat het eigenlijk vanuit je bil komt!

Acupressuurpunten
Traditionele Chinese medische theorie beschrijft speciale acupunten, of acupressuurpunten, die langs meridianen liggen in je lichaam. Door deze onzichtbare energiekanalen stroomt vitale energie (ch 'i). Er zijn 12 zgn 'hoofd' meridianen die specifieke organen of netwerken van organen verbinden.
Het stimuleren van de punten met druk zorgt voor afgifte van endorfines, dit zijn neurochemicaliën zijn die pijn verlichten. Hierdoor neemt pijn af en de circulatie van bloed en zuurstof door het betreffende gebied toe. Dit zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen.