WellWoman Weekend Special Zeeland!
Vrijdag, 25 mei • 17:00 - 17:00
Monique van Leeuwen
Als je voor je bij Yoganesh kwam ergens anders yogales volgde zul je merken dat sommige houdingen (asanas) in mijn lessen ontbreken. Mijn yogareis startte in de Ashtanga yoga, een pittige vaste serie houdingen in een straf tempo dat ik toen heerlijk vond (en soms nog wel). Toen ik zover was om een eerste echte opleiding te volgen vond ik Michaelle Edwards op het prachtige Hawaiiaanse eiland Kauai. Met haar YogAlign training leerde ik een heel andere manier van yoga, gebaseerd op de 'klassieke' yoga, maar veel meer gericht op het behouden of terugkrijgen van een gezonde houding. En dus niet jouw lijf aanpassen aan houdingen die eigenlijk helemaal niet zo fijn zijn en als je ze maar vaak genoeg doet soms zelfs klachten geven. Vele opleidingen en leraren verder - heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld waarbij ik nog steeds de YogAlign basisprincipes toepas. Ik noem het functionele yoga. Yoga die voor iedereen anders is en die uitgaat van hoe jouw lijf in elkaar zit. Zodat yoga echt voor iedereen geschikt is; dun, dik, lenig of stijf, sportief of niet, oud en jong, fit en gezond of met een chronische aandoening of ziekte - er is voor iedereen een manier om de lessen te volgen. Een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Een ' alles-in-een' pakket: krachttraining, ontspanning, houding- en ademtherapie, massage en meditatie tegelijkertijd! Mijn nuchtere zachte intuïtieve aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.
Beschrijving
Moe, stress in je lijf en niet lekker in je vel?
Gun jezelf een paar dagen om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en je te verbinden met jezelf en andere vrouwen. Mijn programma bestaat uit heerlijke WellWoman yoga, restorative yoga en yoga nidra. Naast de vier workshops die ik verzorg kun je ook deelnemen aan een aantal open lessen. En als je even meer zin hebt in iets anders, sla je gewoon over.
Niks moet, alles mag!

Geschikt voor vrouwen van alle leeftijden, voor beginners en gevorderden, voor zwangere vrouwen, dochters, zussen, vriendinnen, moeders en grootmoeders.


Kuuroord De Schouw is een mooi landgoed in Zeeland tussen Zierikzee en Renesse. Echt even helemaal weg dus!
Op deze prachtige locatie kun je genieten van massage, sauna's, warmwaterbad, zonnebank, buitenzwembad en een heerlijke ligweide. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras. Verder nodigt de omgeving uit tot lekkere strand-, duin- en/of boswandelingen. En als je wilt kun je ook nog een fijne massage boeken! De inwendige mens wordt verzorgd met heerlijke vegetarische biologische maaltijden door Karin van Puur koken met Passie. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een bijzonder weekend!

Gun jezelf dit oplaad-weekend en ga ontspannen maar vol energie weer naar huis. Laat de zomer nu maar komen!

WellWoman yoga versterkt je vitaliteit en zorgt ervoor dat je energie in balans is. Deze milde yoga helpt je lichaam optimaal functioneren. En als je al lekker in je vel zit helpt het je om dat zo te houden. Ontspanning, mindfulness en lichaamsbewustzijn vormen de kern van de lessen. De lessen bestaan uit eenvoudige yogahoudingen en vinyasas (houdingen die met elkaar verbonden worden door de ademhaling), restorative yoga, zelfmassage, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en meditatie. Er is speciaal aandacht voor onderrug, bekkengebied en hormoonbalans. Verder een heerlijke yin/restorative les en ook een speciale Yoga Nidra!

Verwacht nuchtere en praktische yoga met direct effect en geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Het samenzijn met andere vrouwen zorgt voor een extra dimensie en geeft je vrouw-zijn een extra oppepper.​

Logies met volpension en vegetarische biologische keuken door Puur koken met Passie (Karin Baank)! Kamers: 1, 2 en 3/4 pers.kamer met/zonder badkamer en camping Programma: YogAlign WellWoman, Restorative Yoga, Yoga Nidra en keus uit open workshops. Vrije tijd: wellness met sauna, bad, wandelen, relaxen. Optioneel: massage en Rebalance. Prijs: €270 tent/camper, €295 3/4p-kamer, €325 2pk, €385 1pk €415 1pk luxe.

Meer informatie en inschrijven via website​: https://www.fitbodymind.nl/vrouwen-retraite-monique