YogAlign Flow
Annulé
Jeudi, 24 janvier • 19:30 - 21:00
Monique van Leeuwen
Als je voor je bij Yoganesh kwam ergens anders yogales volgde zul je merken dat sommige houdingen (asanas) in mijn lessen ontbreken. Mijn yogareis startte in de Ashtanga yoga, een pittige vaste serie houdingen in een straf tempo dat ik toen heerlijk vond (en soms nog wel). Toen ik zover was om een eerste echte opleiding te volgen vond ik Michaelle Edwards op het prachtige Hawaiiaanse eiland Kauai. Met haar YogAlign training leerde ik een heel andere manier van yoga, gebaseerd op de 'klassieke' yoga, maar veel meer gericht op het behouden of terugkrijgen van een gezonde houding. En dus niet jouw lijf aanpassen aan houdingen die eigenlijk helemaal niet zo fijn zijn en als je ze maar vaak genoeg doet soms zelfs klachten geven. Vele opleidingen en leraren verder - heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld waarbij ik nog steeds de YogAlign basisprincipes toepas. Ik noem het functionele yoga. Yoga die voor iedereen anders is en die uitgaat van hoe jouw lijf in elkaar zit. Zodat yoga echt voor iedereen geschikt is; dun, dik, lenig of stijf, sportief of niet, oud en jong, fit en gezond of met een chronische aandoening of ziekte - er is voor iedereen een manier om de lessen te volgen. Een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Een ' alles-in-een' pakket: krachttraining, ontspanning, houding- en ademtherapie, massage en meditatie tegelijkertijd! Mijn nuchtere zachte intuïtieve aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.
Description
Een prettig einde van de dag met een dynamische yogales waarin we bewegen op het ritme van de adem. De les is intensief maar ontspannen en geschikt voor iedereen die wat harder wil werken.
Juist als je denkt dat je te stijf, te oud, te dik of te moe bent!
Je krijgt een soepel en sterk lijf, een gezonde houding, nieuwe energie en rust in je hoofd!

De les bestaat YogAlign series waarbij jouw houding en het actief verbeteren daarvan centraal staan. De kenmerkende SIP-ademhaling, zelfmassage en technieken waarbij we weerstand gebruiken zijn altijd onderdeel hiervan. Daarnaast een vloeiende mix van houdingen die meestal vanuit de zonnegroet worden gedaan, waarbij ruimte is om iedereen op zijn/haar eigen niveau te laten volgen. Verder is er ruimte voor pranayama (ademoefeningen) en meditatie.