TGIF! Verwen je rug met YogAlign en de BackMitra® !
Wachtlijst
Vrijdag, 29 juni • 19:30 - 21:30
Monique van Leeuwen
Als je voor je bij Yoganesh kwam ergens anders yogales volgde zul je merken dat sommige houdingen (asanas) in mijn lessen ontbreken. Mijn yogareis startte in de Ashtanga yoga, een pittige vaste serie houdingen in een straf tempo dat ik toen heerlijk vond (en soms nog wel). Toen ik zover was om een eerste echte opleiding te volgen vond ik Michaelle Edwards op het prachtige Hawaiiaanse eiland Kauai. Met haar YogAlign training leerde ik een heel andere manier van yoga, gebaseerd op de 'klassieke' yoga, maar veel meer gericht op het behouden of terugkrijgen van een gezonde houding. En dus niet jouw lijf aanpassen aan houdingen die eigenlijk helemaal niet zo fijn zijn en als je ze maar vaak genoeg doet soms zelfs klachten geven. Vele opleidingen en leraren verder - heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld waarbij ik nog steeds de YogAlign basisprincipes toepas. Ik noem het functionele yoga. Yoga die voor iedereen anders is en die uitgaat van hoe jouw lijf in elkaar zit. Zodat yoga echt voor iedereen geschikt is; dun, dik, lenig of stijf, sportief of niet, oud en jong, fit en gezond of met een chronische aandoening of ziekte - er is voor iedereen een manier om de lessen te volgen. Een veilige manier van bewegen die je meer flexibiliteit, kracht en energie geeft. Een ' alles-in-een' pakket: krachttraining, ontspanning, houding- en ademtherapie, massage en meditatie tegelijkertijd! Mijn nuchtere zachte intuïtieve aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.
Beschrijving
Een extra lange les met speciale aandacht voor de rug.
Deze keer een combinatie van de effectieve YogAlign® methode en de BackMitra®. Zodat je ontspannen en energiek je weekend in gaat.

Voor velen is de rug een probleemgebied en zeker een deel van het lijf dat wat aandacht verdient na een drukke werkweek die je misschien vooral zittend hebt doorgebracht. Opgebouwde spanning kan bewegingen beperken en op andere plekken klachten veroorzaken.
In deze les gaan we spanning loslaten, mobiliteit vergroten en kracht opbouwen. Zodat je ontspannen en energiek aan het weekend kunt beginnen!

Een losse les kost 20 euro.
Aanmelden via het online lesrooster (zie link hieronder) of stuur een mail aan info@yoganesh.nl

Door stress of veel computer/tablet/telefoongebruik verandert vaak ongemerkt je houding. Veel mensen zitten niet alleen te veel en te lang achter elkaar maar ook in een verkeerde houding. Op den duur is het zelfs mogelijk dat je hele houding op een negatieve manier verandert. Hierbij gaan ook de pijnklachten die inmiddels opgedaan zijn een grote rol spelen. Daarnaast kunnen de klachten bij langdurige spanning naar de bovenrug en de borst verspreid worden.

Met YogAlign® wordt je lijf soepel en sterk, je krijgt een gezonde houding en rust in je hoofd! De BackMitra® is een effectief hulpmiddel bij het verbeteren van de lichaamshouding en het versterken van de rug.