Strandyoga door Geraldine
Zaterdag, 31 augustus • 09:30 - 11:00
Castricum aan Zee, Strandpaviljoen Deining
Josette Jimmink
Mijn missie is om te inspireren op bewustzijn en het creëren van bewustzijn. Met als doel om mensen beter naar hun lichaam te leren luisteren, zodat het niet hoeft te schreeuwen. Meer Rust in de Kop!
Beschrijving
RUST aan de KUST
Je voeten in het zand, het geluid van de zee op de achtergrond en even helemaal ontspannen tijdens de yoga! Na afloop van de les staat er een gezonde smoothie voor je klaar. Beter kun je je weekend niet beginnen toch?

Geraldine is gepassioneeerd Hatha Yoga docent. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor Yin Yoga en dat voel je terug in haar manier van lesgeven. Ondanks het Yang element is de les gericht op ontspanning. Op een rustige manier begeleid ze je door de les heen waardoor ook de meer actieve houdingen goed te volgen zijn. Je doet wat goed voelt. Waar nodig kunnen houdingen worden aangepast en dat maakt de les uitnodigend voor elke leeftijd.

Door inspanning (yang) en ontspanning (yin) bewust af te wisselen geef je jouw lichaam het impuls dat de aanwezige spanning mag worden los gelaten, zonder te verslappen. De oefeningen versterken niet alleen je fysieke lichaam, maar stimuleren ook souplesse in spieren en gewrichten. Je beweegt namelijk je hele skelet en dat heeft direct een positieve invloed op je houding en conditie van lichaam en geest.

Elke keer wordt je verrast door een andere les. Staande, zittende en liggende oefeningen stromen in elkaar over. Langzaam werkt ze naar de lange ontspanning toe, want die mag natuurlijk niet ontbreken.

De adem heeft een belangrijke rol tijdens de les. Je ademt en beweegt in je eigen rimte en daardoor leer je hoe de concentratie op je adem rust en verdieping geeft. Zeker in houdingen waar je langer in blijft is dat goed te voelen. Bewegen in je eigen ritme is belangrijk om met respect voor je grenzen te oefenen. Er is tijdens de les alle ruimte en vrijheid om te bewegen binnen de mogelijkheden die je hebt.

De Yin – Yang lessen laten de energie in je lijf weer stromen en stimuleren zowel kracht áls ontspanning in lichaam en geest. Kom jij het deze zomer zelf ervaren?

INFORMATIE
De strandyoga gaat wekelijks door tenzij er windkracht 6 staat en/of het giet van de regen. Mocht de les niet doorgaan door weersomstandigheden dan hoor je dit op vrijdagavond voor 20:00 uur.
  
We verzamelen 10 minuutjes voorafgaand van de les bij de linker entree van de Deining.
 
Nog een paar tips;
- Je mag zelf een kleed of badhanddoek meenemen (yogamatjes werken niet zo goed op het strand)
- Trek warme kleding aan (of laagjes)
- Een dekentje tijdens de eindontspanning kan fijn zijn