maandag 4 februari : Workshop Ontspannen Bevallen met partner

  19:45
Workshop Ontspannen Bevallen met partner

Tijd   19:45 - 21:30
Docent   Yvette
Locatie   Verloskundige PrinsCapelle - Duikerlaan 264, Capelle aan den IJssel
Plaatsen   Nog 2 beschikbaar
Wil jij je graag samen met je partner goed voorbereiden op de bevalling?
Dan is deze workshop echt iets voor jullie!

Hoe fijn is het als je partner weet wat hij/zij kan doen om je te ondersteunen tijdens de bevalling - direct vanaf het begin.
Daarom is deze workshop ook, voor jullie allebei!

Wat zeggen Shahinaz en Lorenzo over deze workshop?
“ Wij vonden de workshop echt heel fijn. Lorenzo heeft nu zelf ook meer inzicht en houvast en voor Shahinaz was het een geruststelling dat ze toch echt ook veel samen kunnen doen.”

In de workshop ontvang je tips en technieken bijvoorbeeld massagetechnieke, welke acupressuurpunten je kan gebruiken om de pijn te verlichten en leer je hoe je essentiële olien kan inzetten tijdens je bevalling.

Het belangrijkst is, dat je je kunt ontspannen vanaf het moment dat de bevalling begint. Dat je je helemaal aan de situatie overgeeft, goed blijft ademen en daarmee helemaal in je weeën duikt. Je partner kan hierbij een zeer belangrijke rol spelen.

Wat ga jij leren?
* het effect van beweging en de zwaartekracht die je helpt.
* massage en demonstratie van de belangrijkste massagetechnieken
* uitleg over acupressuur en demonstratie van de belangrijkste acupressuurpunten gericht op ontspanning, weeën versterking en pijnvermindering.
* toepassen van etherische olien tijdens de bevalling die werken rustgevend, pijnstillend en helpen om de weeën te verdiepen. Na

Wat zit er allemaal nog meer bij deze workshop:
* Ontvang de powerpoint met alle informatie , drukpunten en massagetechnieken om samen te oefenen.
* Ontvang je een heerlijke massageolie - te gebruiken tijdens de zwangerschap & de bevalling.
* Een prachtige reader met alle uitleg over de etherische olien & hoe je de olien kan inzetten tijdens je zwangerschap, bevalling en ook na de bevalling voor zowel moeder en kind

Als extraatje staat hier ook een hoe je zelf 100% natuurlijke babybillen-doekjes of billencreme kan maken.

Na deze workshop gaan jullie vol vertrouwen en ontspannen de bevalling samen in & heeft de partner handvatten om in te zetten tijdens de bevalling.

Deze cursus is zowel geschikt voor stellen die hun eerste kindje verwachten. Als voor stellen die al eerder bevallen zijn.

Wie geven deze workshop:
Verloskundige Marsha Bovendeert van Verloskundige Maatschap Prinscapelle samen met erkend (zwangerschaps)yogadocente en therapeut Yvette Overbeeke van Gewoon Yoga.

Marsha was op 1 december 2017 de verloskundige tijdens de bevalling van Yvette. Samen met haar man Dennis hadden zij van te voren met Marsha doorgenomen hoe zij graag dingen zouden willen m.b.t bewegen, zwaartekracht, etherische olien, hypnobirthing etc. Het speciale aan deze prachtige gebeurtenis is dat Yvette & Marsha vriendinnen zijn geworden een aantal jaren geleden en dit voor iedereen een hele mooie/ speciale gebeurtenis is geweest.

Yvette heeft samen met haar man en de steun van Marsha alle bovenstaande technieken zelf toe kunnen passen. Yvette op een natuurlijke manier bevallen & heeft zelf echt verschil kunnen ervaren m.b.t haar eerste bevalling. Nu willen deze dames graag hun krachten bundelen en met iedereen delen wat zij zelf hebben ervaren.