Helpcentrum Abonnementen Doorlopend abonnement

Doorlopend abonnement

Je kunt jouw yogi’s op verschillende manieren laten betalen voor yogalessen. Bijvoorbeeld met een strippenkaart of abonnement.

Met Momoyoga kun je ook een doorlopend abonnement instellen. Dit is een abonnement dat een yogi voor langere (of onbepaalde) tijd aankoopt. Bijvoorbeeld een jaarabonnement, wat per maand betaald wordt.

Wanneer het abonnement verloopt, wordt er automatisch een nieuw abonnement voor de yogi aangemaakt. De beheerder ontvangt van Momoyoga bericht, nadat er een nieuw herhaal abonnement is toegevoegd aan de yogi.

Wanneer een yogi dit abonnement aankoopt via het lesrooster, wordt de yogi gevraagd het bedrag voor de eerste maand direct online te betalen. Deze eerste betaling is hetzelfde als elke andere betaling via het systeem van Momoyoga.
Vervolgbetalingen kunnen ineens betaald worden (bijvoorbeeld in de yogastudio) of maandelijks (bijvoorbeeld via automatische incasso). Dit vervolgproces moet de yogastudio zelf voortzetten.

Om een doorlopend abonnement in te stellen, ga je als volgt te werk:

Ga naar Meer
Klik op Abonnementen instellen
Klik op Abonnement toevoegen of wijzig een bestaand abonnement
Kies een naam voor het abonnement, bijvoorbeeld Jaarabonnement Hatha Yoga
Vul de prijs per maand in, bijvoorbeeld € 50
Vul de geldigheid in, bijvoorbeeld geldig voor 12 maanden
Selecteer de optie Doorlopend abonnement
Klik op Opslaan

Het abonnement is nu een jaarabonnement, voor € 50 per maand. Wanneer een yogi dit abonnement aankoopt via het lesrooster, wordt de yogi gevraagd het bedrag voor de eerste maand direct online te betalen.

Wanneer een yogi een doorlopend abonnement aankoopt bij jouw yogastudio, wordt je hiervan op de hoogte gesteld via e-mail.

Wanneer de geldigheid van het abonnement verloopt (in dit voorbeeld: na 12 maanden) wordt er automatisch een nieuw abonnement voor de yogi aangemaakt.

Als je gebruik wilt maken van automatische incasso, dien je hiervoor een machtigingsformulier beschikbaar te maken voor de yogi. Dit kun je bijvoorbeeld printen en in de yogastudio laten tekenen, of per e-mail toesturen of beschikbaar maken via de website van jouw yogastudio.

Maak je op dit moment nog geen gebruik van automatische incasso, maar wil je dat wel toe gaan passen?
Om automatische incasso als betaalmogelijkheid aan te bieden, dien je ofwel zelf bij de bank van jouw yogastudio een incasso vergunning aan te vragen, ofwel kun je dit uitbesteden aan gespecialiseerde betaalproviders.

Wil je zelf de automatische incasso's gaan beheren? Neem dan contact op met je bank voor een incasso vergunning. Vervolgens kun je met software als bijvoorbeeld Ibanc de incassobestanden aanmaken.

Wil je de automatische incasso's uitbesteden aan een gespecialiseerde betaalprovider? Kijk dan eens naar de producten en dienstverlening van bijvoorbeeld Mollie en Adyen.

Terug naar Abonnementen