Helpcentrum Lessen Kan ik een bestaande lesreeks oneindig maken?

Kan ik een bestaande lesreeks oneindig maken?

Helaas is het niet mogelijk om een bestaande lesreeks aan te passen naar een oneindige lesreeks. De volgende oplossingen zouden toegepast kunnen worden:

1. De huidige lesreeks (deels) verwijderen
2. Na aflopen lesreeks, een nieuwe oneindige lesreeks aanmaken

De huidige lesreeks (deels) verwijderen
Je kunt de huidige lesreeks in geheel verwijderen, ofwel kiezen voor de optie om deze en alle volgende lessen te verwijderen.

Het verwijderen van alle lessen in de reeks is niet verstandig wanneer er al een historie (inschrijvingen, betalingen, etc.) in deze lesreeks zit. Namelijk eventueel aanwezige inschrijvingen, zullen na verwijderen en opnieuw aanmaken van de les, weer opnieuw ingeschreven moeten worden.

Mochten er geen inschrijvingen in de lesreeks zijn, kies dan bij het verwijderen de optie alle lessen in de reeks. Vervolgens kan de lesreeks opnieuw aangemaakt worden en nu gekozen worden voor de optie Stop herhalen: nooit.

Zijn er wél inschrijvingen en betalingen verbonden aan een lesreeks? Ga dan naar de eerst volgende les in de reeks zonder inschrijvingen. Verwijder die les en kies bij verwijderen voor de optie deze en alle volgende lessen.
Vervolgens kan een oneindige lesreeks opnieuw aangemaakt worden vanaf die dag.

Na aflopen lesreeks, een nieuwe oneindige lesreeks aanmaken
De huidige lesreeks loopt voor 52 weken. Het is eenvoudig om vanaf week 53 een nieuwe lesreeks aan te maken. Kies bij het aanmaken van de lesreeks vanaf week 53 voor de optie Stop herhalen: nooit.

Terug naar Lessen