Helpcentrum Strippenkaarten Een yogi een vaste plek in de les geven met een strippenkaart

Een yogi een vaste plek in de les geven met een strippenkaart

Het ‘doorlopende abonnement’ binnen Momoyoga, is voor het ‘stilzwijgend verlengen’ van een maandabonnement. Deze wordt vaak gebruikt voor yogi’s die wekelijks in een vaste les zitten van een lesreeks die nooit afloopt.

Een strippenkaart wordt doorgaans gebruikt voor het flexibel boeken en annuleren van lessen. Een strippenkaart zorgt ervoor dat een yogi nergens aan vast zit. Bij het verlopen van een strippenkaart, hoeft een yogi niet aansluitend een volgend strippenkaart aan te kopen. Hierdoor is het lastig om een yogi een vast plek te geven, voor een wekelijkse les van een lesreeks die nooit afloopt. Je weet immers niet of een yogi aansluitend een strippenkaart koopt en naar de les komt.

Wil je toch graag een wekelijkse vaste plek reserveren voor een yogi met een strippenkaart? Dan zijn hier meerdere oplossingen voor. Bijvoorbeeld kun je een strippenkaart aanbieden met 52 les tegoeden en een geldigheidsduur van een jaar. Hiermee kan een yogi zelf ver vooruit boeken.

Wil je liever niet zoveel les tegoed met één strippenkaart aanbieden, maar wel een vaste plek voor de yogi reserveren? Dan is dit ook mogelijk, alleen vergt dit enig maatwerk voor beheerder (of docent). Een yogi kan dit zelf niet regelen.

Bijvoorbeeld kun je een strippenkaart aanbieden met vier les tegoeden en een geldigheidsduur van vier weken. Een yogi kan deze strippenkaart zelf kopen via het lesrooster of je kunt deze direct toewijzen aan een yogi. Hierna kun je het volgende doen:

Ga naar Lessen
Klik op de eerste les waarop de yogi aanwezig zal zijn
Selecteer onder Deelnemer toevoegen de yogi die je een vaste plek wilt geven
Selecteer Deze en alle volgende
Klik op Toevoegen
Mocht de yogi meerdere strippenkaarten (of abonnementen) hebben, dan kun je deze eerst selecteren
Selecteer vervolgens Alle volgende lessen in de reeks

Door middel van de laatste stap zorg je ervoor dat de yogi voor alle lessen in de reeks zal worden toegevoegd. Ook voor lessen die niet toereikend waren voor de strippenkaart met vier les tegoed. Hierdoor is er een plek gereserveerd voor alle toekomstige, wekelijkse lessen.

Let op: de eerste vier lessen zijn geboekt en betaald met de strippenkaart. Vanaf de vijfde les, de les die niet toereikend was voor de strippenkaart, is er nog niet betaald. Belangrijk is dat de beheerder of docent dit in de gaten houdt.

Mocht de yogi naar de vijfde les komen, dan moet het proces opnieuw herhaalt worden. Eerst is het noodzakelijk om de yogi vanaf de vijfde les te verwijderen uit de lesreeks. Zodat de eerstvolgende vier lessen weer opnieuw geboekt en betaald kunnen worden met een nieuwe strippenkaart.

Ga naar Lessen
Klik op de les die de yogi nog niet betaald heeft
Verwijder de yogi uit de les
Selecteer Deze en alle volgende

De yogi is nu verwijdert voor alle volgende onbetaalde lessen. Voeg hierna een nieuw strippenkaart toe en herhaal het proces vanaf het begin.

Let op: het is niet mogelijk voor yogi’s om gereserveerde lessen te annuleren. Pas nadat deze zijn omgezet naar een betaalde les, kan de yogi een les annuleren.

Terug naar Strippenkaarten