Yin Yang VOLLE MAAN LES
Donderdag, 21 maart • 09:00 - 10:15
Lieve Deraeve
Beschrijving
Alles bestaat uit yin en yang. Yin is de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve. Het is een heel ontspannen vorm waarbij we lang in de houding blijven. Je gaat voelen wat er te voelen valt in je lichaam en de spieren in ontspanning brengen. (Deze houdingen zijn geen staande houdingen.) Yin werkt op het bindweefsel in je lichaam.
Yang is de mannelijke energie, actie, hier werken we meer met de spieren. Bij beide vormen ga je voelen tot waar je kan gaan, respecteer je de grenzen van jouw lichaam, merk je op wat het in je gedachten te weeg brengt en ga je bewust op de ademhaling letten.
Heel belangrijk: Jij beslist of je een houding al dan niet doet, als je gewoon een hele les op je mat wenst te liggen omdat je lichaam dat plots vraagt en gewoon wenst te luisteren dan is dit ook ok… Het is wat het is…
Verder doen we ademhalingsoefeningen (pranayama), visualisaties, meditatie en sluiten we af met een stukje zelfmassage en het trekken van een kaartje als afsluitmoment.
Heel vaak werk ik rond een thema, dit kunnen deugden zijn (bv eerlijkheid, mededogen, dankbaarheid,…) maar het kan ook te maken hebben met het seizoen op dat moment. De ene les is meer yin, de andere meer yang, maar meestal een combinatie van de 2.