Zwangerschapsyoga
Wachtlijst
Zondag, 22 april • 11:45 - 12:45
Pieterstraat 2
Suus Barbillion
Beschrijving
In de lessen openen we altijd met een rondvraag. Hierin kun je aangeven hoe het met je gaat, wellicht heb je net een echo gehad en wil je dit graag delen of je hebt een zwangerschapskwaal waar je vragen over hebt. Je hoort veel van elkaar en daardoor leer je ook van elkaar. We bieden je zoveel mogelijk informatie en tips.
De inhoud van onze lessen is erop gericht dat je met vertrouwen je bevalling in gaat. We helpen met het geboorteplan welke je zelf vorm geeft om zo, samen met je partner, de regie van je bevalling in eigen handen te houden. Dit zorgt ervoor dat de bevalling je niet overvalt waardoor je kunt ontspannen. Dit is de mentale voorbereiding.
De emotionele en fysieke voorbereiding vormt het grootste deel van de lessen. De ademhaling loopt als rode draad door de lessen heen. De manier van ademen is erop gericht spanning los te laten en weeën daardoor beter op te vangen. Je leert een techniek die uniek is. We bereiden je voor op bevallen vanuit oxytocine in plaats van bevallen vanuit adrenaline. Dit zorgt ervoor dat de bevalling veelal soepeler verloopt en jij en je kindje een mooie bevalling tegemoet gaan door te bevallen op het liefdeshormoon (oxytocine) ipv stress (adrenaline). Deze ademhaling passen we toe in alle houdingen die we beoefenen. Alle houdingen hebben een functie, van ontspanning tot aan het voorbereidende oefeningen ter stimulering van het openen van het geboortekanaal.

Je leert ook welke houdingen je kunt aannemen tijdens je bevalling en welke bijvoorbeeld je ontsluiting stimuleert.

Iedere les eindigt met een meditatieve ontspanning en daarna thee.