Workshop Armen, nek, schouders
Zaterdag, 27 april • 13:00 - 16:00
Body & Mind center merlijn, Patrijsweg 12, Rijswijk, zaal 2
Marlies de Koning 2
Beschrijving
Armen, schouders, handen en polsen
Work up to arm balances & handstands (a little more advanced)

In deze workshop leer je hoe het schoudergewricht en de verbinding naar de nek werkt. Door een serie oefeningen neemt zowel de kracht als de flexibiliteit van het schoudergewricht toe.

In deze workshop breng je nek, schouders en bovenrug in balans.Het doel is de nek te ontspannen door de spieren te vinden en te trainen die schouders en armen bewegen. Nek (bovenste deel trapezius) en borstspieren zijn over het algemeen heel sterk in een korte vorm. In deze workshops pak je onder andere de serratus (zaagspier aan de zijkant van de ribben), deltoidius (bovenop de schouders), triceps (achterkant bovenarmen) en een aantal spieren aan de achterkant van de schoudergordel aan.

We werken aan een opbouw naar handstanden en arm balansen toe, zowel tegen de muur als in de ruimte. Dit proces ondersteunt een gevoel van controle, emotionele stabiliteit en de overwinning van angst.

Een levende anatomieles gecombineerd met kennis over veel voorkomende schouderblessures zoals schouder-uit-de-kom.

Deze procedure creeert een grotere bewegingsvrijheid in het schoudergewricht. Vanuit deze opbouw werk je in de richting van armbalans houdingen of zelf een handstand. De eindhoudingen zijn geen must; er worden verschillende variaties aangeboden zodat iedereen op zijn of haar nivo kan trainen.

Het versterken van de onderarmen, polsen, handen en vingers geeft een gevoel van controle. Het vertrouwen op handen en armen opent de weg naar vertrouwen, opent het hart en zorgt voor het stap voor stap overwinnen van angst.

Open your heart, embrace your arms!