Hatha Yoga
Donderdag, 19 juli • 20:15 - 21:30
Nancy Adams
Beschrijving
Hatha betekent verbinding. Verbinding van twee tegengestelden polen. Deze yoga les is zowel in- als ontspannend. Tijdens de beoefening van Hatha Yoga verbinden we ons bewustzijn aan alles wat we voelen en kom je uit je hoofd, weg van het denken, en ga je voelen. Een Hatha yoga les bestaat uit het uitvoeren van asana’s, Sanskriet voor lichaamshoudingen, en ademhalingsoefeningen.

De asana’s zijn er op gericht je bewust te maken van je lichaam, van spanningen die zich onbewust vast gezet hebben, en je bewust te maken van je ademhaling. Spanning maakt je spieren stijf, waardoor je je niet prettig voelt. Ook wordt door spanning de doorbloeding in spieren en organen minder. Uiteindelijk zorgt spanning voor allerlei klachten: nek-, schouder- en rugklachten, slaap-, concentratie- en ademhalingsproblemen.

Door het bewuste gebruik van de ademhaling tijdens de asana’s wordt de spanning in het lichaam losgemaakt en probeer je deze los te laten. Tijdens de oefeningen merk je dat er een verbinding is tussen je lichaam en je ademhaling. Naarmate je ademhaling rustiger wordt, ontspant je lichaam.

De hatha yoga les eindigt met een savasana (eindontspanning) en een meditatie.
Ik geef de yoga lessen in kleine groepen zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven.

Als je zwanger bent, of je hebt medische klachten, laat het me even van te voren weten zodat ik hier rekening mee kan houden tijdens de les.
Als er op het laatste moment iets tussenkomt waardoor je niet naar de les kan komen en je niet via momoyoga af kan melden, mag je me altijd een berichtje sturen, bellen mag ook. Mijn telefoonnummer is : 06-22449490.