Mindful Yoga* | Dutch
Woensdag, 19 december • 11:00 - 12:00
Veronique Lambermont
Beschrijving
* = Level 1
Everybody is welcome. From beginners to advanced practitioners.

Mindfulness en Yoga. Breng lichaam en geest samen. Ervaar ze als een.

Bij Yoga Minds Amstelveen geven we Mindfulness Yoga. een combinatie van zachte Hatha Yoga en Mindfulness technieken. Het lichaam wordt via klassieke yoga houdingen voorbereid wordt op de afsluitende geleide meditatie.

Mindfulness is eigenlijk de moderne variant van Vipassana Meditatie een zeer oude oosterse techniek waarbij we leren te doorzien hoe de mind werkt. Dit zien zorgt voor inzicht in werkelijkheid en daarmee leer je dus genieten van het moment. Je leert te zijn met dat wat is.

Meditatie bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Je zult hier dieper leren te ontspannen, waardoor je beter slaapt, je jezelf beter kunt concentreren, meer energie hebt en minder stress ervaart.

We beginnen de les met een zachte warming up om het lichaam voor te bereiden op de zittende begin meditatie, daarna zullen we het lichaam gaan openen middels het doen van een serie yoga houdingen. Soms verstild, soms in een milde flow.

De energie gaat stromen, er ontstaat ruimte in het lichaam. Blokkades worden opgeheven. We eindigen de les met een geleide liggende meditatie of een Yoga Nidra om uiteindelijk nog enkele minuten in volledige stilte te liggen of met stimulerende muziek. Soms nog afgesloten met een korte zittende meditatie.