donderdag 18 april : Power&AerialYinYoga

  09:00
Power&AerialYinYoga

Tijd   09:00 - 10:00
Docent   Lisa K
Locatie   Rozenstraat
Ruimte   Rozenzaal
Deze les bestaat uit ongeveer een half uur poweryoga, soms al met behulp van het doek, en een half uur aerialyinyoga.
Het powergedeelte zorgt voor een goede doorstroming in het lichaam en daarbij werk je aan krachtopbouw in het lichaam. Onder andere van je "core", maar ook van de armen en benen. De houdingen gaan in een flow in elkaar over op het ritme van je adem.
Poweryoga brengt naast het opbouwen van kracht ook al veel strekking in het lichaam waardoor je je soepel en leniger gaat voelen en dat komt de yin die erna komt weer ten goede.
In een yinyogales ervaar je yoga op een andere manier. Je brengt ruimte in je lichaam en geest door tijd te nemen voor een houding. Dit kan wel 4, 5 of 6 minuten zijn per houding. Hierdoor krijgt ook het minder elastische weefsel in je lichaam de kans om mee te geven en los te laten. Je lichaam opent zich en je geest verstild. Yin is de tegenhanger van het dagelijks leven wat vaak "yang" (actief) is. Mede daarom kan yinyoga bijdragen aan een goede balans in je leven. In deze les wordt deels gebruik gemaakt van de aerial yoga doeken waardoor je in sommige houdingen gedragen wordt en nog meer overgave kan ervaren. Het is een speciale ervaring om in het doek te zijn met je lichaam.