WORKSHOP Beginners Yoga
Domingo, 26 mayo • 19:30 - 21:30
0000000000000000
. .
Descripción
In deze 2 uur durende workshop wordt bondig uitgelegd en ervaren wat je op je yogapad kunt verwachten. Yoga kan worden gedefinieerd als een training die de bewustwording op gang zet. Door het beoefenen van yoga leren we verschillende processen inzien, deze te accepteren, te balanceren en te ontwikkelen. Denk daarbij aan de mobiliteit van het lichaam, de ademhaling, het reageren, de focus en de concentratie, stressbeheersing, het communiceren en in contact zijn met anderen.

Yoga is veel meer dan jezelf in een ingewikkelde lichaamshouding brengen, het is een training waarbij je in balans blijft in ingewikkelde (levens) situaties. Yoga kan zo diep zijn als je het zelf maakt.

Het achtvoudige pad (fases van yoga) is terug te vinden in het boek Yoga Sutra’s van Patanjali. Patanjali beschrijft yoga ook als: “Yoga is het wervelen stilleggen van de geest.”

Volgende themas komen aan bod: Introductie van yoga, trainen van het lichaam en leren ontspannen, je ademhaling leren gebruiken, beoefening van meditatie, verschillende yogahoudingen. Er is ruimte voor vragen en er is thee en water. De workshop wordt gegeven op iedere: 2de vrijdag van de maand 13.00-15.00 en
Laatste zondag van de maand 19.30-21.30