Tai Chi Qi-gong
Dinsdag, 15 januari • 09:00 - 10:15
-
Beschrijving
In deze les worden Tai Chi en Qi gong gecombineerd.
Tai-Chi (Taiji) is van origine een Chinese vechtkunst, maar wij zetten het in ter verbetering van de gezondheid en als meditatie.
Tai-Chi bevordert het natuurlijk functioneren, door lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Tijdens het beoefenen van Tai-Chi staat het voelen en ontspannen van het lichaam centraal. Dit leidt tot meer lichaams-bewustzijn, balans en een betere houding. Wat je brengt in het Nu.Tai Chi is voor alle leeftijden geschikt en je hoeft geen goede conditie te hebben.

Tai-chi is geen therapie, maar kan soms wel therapeutisch werken. In de lessen is het leren en oefenen van 'de vorm' en het voelen van de flow het belangrijkst. De vorm is een vaste reeks vloeiende bewegingen, die ontspannen en langzaam uitgevoerd worden. Deze vorm is opgebouwd uit diverse houdingen, elk met een eigen naam en functie.

over Qi Gong
Chi-Kung (Qigong) is een Chinese bewegingsleer die je helpt in balans te komen en te blijven.

Door veel te oefenen wordt je, je meer bewust van je lichaam en hoe je omgaat met je energie. Hierdoor hef je de langzaam de blokkades (spier/spanningen) op. Je kunt steeds beter ontspannen, je lichaam wordt krachtiger en soepeler en je krijgt meer energie en rust in je dagelijks leven.

De oefeningen zijn voor iedereen uit te voeren, ongeacht leeftijd en conditie.